Διαφορα

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Σε λειτουργία το τηλέφωνο εξυπηρέτησης

Ποιες εργασίες στο σπίτι επιδοτεί...

Ανοίγει σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου, η γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών (helpdesk) για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ», με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων, σε συνέχεια και της προδημοσίευσης των βασικών σημείων του Οδηγού του προγράμματος την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 6241829 (20 γραμμές), το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά -εργάσιμες ημέρες- από τις 7.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι το helpdesk ξεκινά νωρίτερα και είναι πιο διευρυμένο σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους του «Εξοικονομώ», ώστε να ανταποκρίνεται στο αυξημένο μέγεθος του προγράμματος και να καλύπτει τις ανάγκες πληροφόρησης για τις αλλαγές που προβλέπονται.

Το ποσοστό της επιδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών φτάνει ακόμα και το 85% (και το 95% στις λιγνιτικές περιοχές – ρήτρα δίκαιης μετάβασης) και για πρώτη φορά συνδέεται με την εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση η ενίσχυση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 50.000 ευρώ για μονοκατοικία/μεμονωμένο διαμέρισμα/διαμέρισμα ως μέρος αίτησης σε πολυκατοικία τύπου Α και τα 80.000 ευρώ για αίτηση πολυκατοικίας τύπου Β.

Βασική αλλαγή αποτελεί επίσης και η παράμετρος της ενεργειακής αυτονομίας, με εγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων και παρεμβάσεις για παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανάρτησε σήμερα στην ιστοσελίδα του (www.ypeka.gr) τα βασικά σημεία του Οδηγού του προγράμματος, ενόψει της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την προκήρυξη του Εξοικονομώ-Αυτονομώ, που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε σχετικά 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.