Διαφορα

Oι ημερομηνίες ανά περιοχή που πρέπει να επανασυντονίσουμε τα κανάλια

ΕΡΤ και Digea αλλάζουν συχνότητες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων 5G σε όλη τη χώρα.

Ξεκινά σταδιακά και από τις 6 Νοεμβρίου η διαδικασία απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων 5G σε όλη τη χώρα.

Με τη διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 MHz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

H συγκεκριμένη διαδικασία βασίζεται στον Χάρτη Συχνοτήτων που σχεδιάστηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επικυρώθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα (ΦΕΚ Β’ 1752, 07.05.2020).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.