Διαφορα

Πότε αναμένουμε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την είδηση που μας χαροποίησε περισσότερο από όποια άλλη...

Η ανακοίνωση των εταιρειών Pfizer και Biontech, οι οποίες εργάζονται από κοινού στην παραγωγή για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, πως το σκεύασμά τους είναι αποτελεσματικό κατά 90% τουλάχιστον, έδωσε ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας, ενώ ώθησε και τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σε ράλι ανόδου.

Αμεσα βέβαια ξεκίνησε και η κουβέντα για το πότε περιμένουμε το εμβόλιο να έρθει και στη χώρα μας. Την απάντηση κλήθηκε να δώσει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο «London School of Economics» Ηλίας Μόσιαλος τονίζοντας ότι στην Ελλάδα το εμβόλιο αναμένεται τους πρώτους μήνες του νέου έτους.

"Το 90% αποτελεσματικότητα είναι κάτι το αναπάντεχο καθώς οι περισσότεροι ειδικοί περίμεναν 50%", είπε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας όμως ότι δεν ξέρουμε αν αυτό το εμβόλιο της Pfizer θα είναι εξίσου αποτελεσματικό και στις βαριές περιπτώσεις. Ανέφερε δε ότι θα μάθουμε τα δεδομένα πριν από το τέλος της χρονιάς οπότε και η Pfizer θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει επίσης να δούμε πόση διάρκεια θα έχει η ανοσία από το εμβόλιο κι αν εκτός από το να μας προστατεύει, θα εμποδίζει και τη μετάδοση του ιού από αυτούς που θα το έχουν κάνει και πιθανώς θα εκτεθούν στον κορωνοϊό.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση του εμβολίου στην Ελλάδα, ανέφερε ότι πιστεύει πως στις αρχές της νέας χρονιάς θα αρχίσουμε να παίρνουμε εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις αρχικά για το υγειονομικό προσωπικό και τις πολύ ευπαθείς ομάδες. "Αν προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες αμέσως μετά αρχίζει να αποφορτίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας" υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.