Διαφορα

Επένδυση άνω των 90 εκατ. στην Αρκαδία από τη DEMO

Προχωρά στην ανέγερση 4 εργοστασίων παραγωγής φαρμάκων και πρώτων υλών. 

Επενδυτικό σχέδιο για τη λειτουργία πρότυπης φαρμακευτικής μονάδας, στην Αρκαδία, έχει υποβάλει η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ, επιδιώκοντας να συνδυάσει την αναγκαία επέκταση της παραγωγικής της δυναμικότητας, με τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για την απολιγνιτοποίηση της περιοχής της Μεγαλόπολης.

Οπως αναφέρει το Euro2day.gr, τον περασμένο Μάιο η DEMO υπέγραψε με την ΕΤΒΑ συμφωνία για την απόκτηση έκτασης 60 στρεμμάτων στην ΒΙΠΕ της Τρίπολης και έχουν, ήδη, ξεκινήσει οι μελέτες για την υποβολή της άδειας δόμησης.

Στη συγκεκριμένη έκταση θα κατασκευασθούν τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων και πρώτων υλών καθώς και ένα κτίριο υποδομών. Παράλληλα, εξαγοράσθηκε ένα μικρότερο οικόπεδο, έκτασης 16 στρεμμάτων, το οποίο διαθέτει μεταλλικό κτίριο, έκτασης 4.000 τετραγωνικών μέτρων, για την υποστήριξη των εργασιών, που θα πραγματοποιηθούν στο κυρίως οικόπεδο των 60 στρεμμάτων.

Στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού ολοκληρώθηκε η μεταφορά υπερσύγχρονων γραμμών παραγωγής, τις οποίες αγόρασε η DEMO, το 2019, από την εγκατάσταση της TEVA στο Godollo της Ουγγαρίας. 

Η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 90 εκατ. ευρώ και εφόσον κριθεί επιλέξιμη θα λάβει επιχορήγηση από τους πόρους του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Η επένδυση της DEMO συμπεριλήφθηκε (σ.σ. χωρίς αναφορά στο όνομα του φορέα) στις 16 εμβληματικές που ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας το master plan της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών. 

Η επένδυση χωροθετήθηκε στην Τρίπολη και όχι στη Μεγαλόπολη, λόγω της παρουσίας ΒΙΠΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.