Διαφορα

H Pfizer/BionTech απαντά στους συνoμωσιολόγους

Εδωσε στη δημοσιότητα τα συστατικά του εμβολίου απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για... τσιπάκι.

Υπάρχουν δέκα συστατικά στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, αλλά ανάμεσά τους δεν υπάρχει κανένα τσιπάκι, αντίθετα με τις ανυπόστατες -αν όχι ανεκδιήγητες- θεωρίες συνωμοσίας που αφθονούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα στο διαδίκτυο.

Ούτε κάποια εξουσιομανής κυβέρνηση, ούτε ο Μπιλ Γκέιτς ή άλλος κακόβουλος μεγαλοεπιχειρηματίας, ούτε η ελίτ της «παγκόσμιας τάξης πραγμάτων» έχουν φυτέψει κάποιο τσιπάκι στο συγκεκριμένο εμβόλιο ή σε όποιο άλλο ενάντια στην Covid-19. 

Η διάψευση αυτή κανονικά φαντάζει περιττή, αλλά είναι τόση η δύναμη της συνομωσιολογικής σπερμολογίας, που οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» έκριναν αναγκαίο να κάνουν σχετικό δημοσίευμα.

Όπως επισημαίνει η κορυφαία αμερικανική εφημερίδα, εδώ και μήνες βίντεο και αναρτήσεις που έχουν ευρεία διάδοση και έχουν γίνει "viral" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επηρεάζουν ουκ ολίγους χρήστες ότι δήθεν με κάποιο τρόπο τα τσιπάκια έχουν καταλήξει μέσα στα εμβόλια κατά της πανδημίας. 

Τώρα που μόλις άρχισαν οι εμβολιασμοί σε ορισμένες χώρες, οι φήμες αυτές αναζωπυρώθηκαν, ωθώντας την Pfizer να δημοσιοποιήσει τη σύνθεση του εμβολίου της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.