Διαφορα

Ανοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Βήμα-βήμα η υποβολή αίτησης.

Σε επτά βήματα ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αίτησης επιδόματος θέρμανσης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ MyΘέρμανση η οποία δέχεται αιτήσεις από το βράδυ της Δευτέρας.

Στην πλατφόρμα, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Το επίδομα φέτος χορηγείται σε καταναλωτές οι οποίοι χρησιμοποιούν εκτός από πετρέλαιο και άλλα καύσιμα για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους (φυικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ), με την υποβολή των παραστατικών αγοράς. 

Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 11 Ιανουαρίου 2021 για αγορές λοιπών καυσίμων θέρμανσης εκτός του πετρελαίου, που τιμολογήθηκαν από 1/10/2020 μέχρι 31/12/2020.

Στα βασικά βήματα της αίτησης οι δικαιούχοι καλούνται να επιλέξουν/συμπληρώσουν:

- Αν διαμένουν σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία

- Αν είναι ιδιοκτήτες ή ένοικοι οπότε συμπληρώνουν τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

- Το είδος καυσίμου

- Τον Αριθμό παροχής ρεύματος

- Τον οικισμό

- Τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας

- Τον IBAN στο myTAXISnet.

Οι πρώτες πληρωμές επιδομάτων αναμένονται τον Ιανουάριο, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος υποβολής αιτήσεων για όσους δικαιούχους δεν έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο ύψος παραστατικών (στο διπλάσιο της επιδότησης που δικαιούνται) .

Δείτε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.