Διαφορα

Μπλόκο των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

Στο τραπέζι νέα μέτρα και παράταση του lockdown.

Πληθαίνουν οι φωνές για το μη άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου με αρκετούς επιστήμονες να ζητούν νέα παράταση παρόλο που η κυβέρνηση έχει θέση ως στόχο το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές να ακουστεί στις 8 Ιανουαρίου.

Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν παρακινδυνευμένο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8/1 καθώς θεωρείται ότι η κινητικότητα των γονέων θα δημιουργήσει νέα αναζωπύρωση της πανδημίας. Ένας από τους ειδικούς που εμφανίζεται αρνητικός στο άνοιγμα των σχολείων στις 8/1 είναι ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Από την άλλη πλευρά η Νίκη Κεραμέως συνεχίζει να τονίζει πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι ανοίξουν στην ώρα τους.

«Καταλαβαίνω ότι είναι ο στόχος να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με τις ενδείξεις που έχουμε ανά περιοχή στη χώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Θα βοηθούσε η αύξηση της τηλεργασίας» τόνισε ο καθηγητής Σαρηγιάννης ενώ χαρακτήρισε επίσης πρόωρη την άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου. «Δεν μας παίρνει να μας ξεφύγει η πανδημία» είπε χαρακτηριστικά στο Open.

«Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων στις ΜΕΘ και στους θανάτους. Είναι δύσκολη περίοδος λόγω των καιρικών συνθηκών» πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.