Διαφορα

Διεύρυνση της τουριστικής περιόδου ο στόχος της Περιφέρειας

Ποιος ο  σχεδιασμός των δράσεων του προγράμματος της Τουριστικής Προβολής για το 2021.

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2021 αποτέλεσε το αντικείμενο της συνεδρίασης, χθες Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Τουρισμού υπό την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και με τη συμμετοχή παραγόντων του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου της Περιφέρειας.

Οπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης, ο σχεδιασμός των δράσεων του προγράμματος της Τουριστικής Προβολής για το 2021 έχει γίνει με γνώμονα τη σχέση κόστους και οφέλους, είναι δε προσαρμοσμένος "στα νέα δεδομένα  που έχει επιφέρει η συγκυρία του κορωνοϊού, τις προτάσεις των φορέων και των επαγγελματιών του τουρισμού και την παρακολούθηση των τάσεων στην παγκόσμια τουριστική αγορά". 

Και συνέχισε: "Θέτουμε ως κύριο στόχο μας την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, την ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Ετσι θα καταφέρουμε τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση των επισκεπτών, τόσο αυτών που προέρχονται από το εξωτερικό, όσο και των Ελλήνων".

Η αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι "η τουριστική προβολή θα αποτελέσει μέρος ενός μεγαλύτερου στρατηγικού σχεδίου, το οποίο θα σχεδιαστεί και θα καταρτιστεί με βάση τις μελέτες που έχουμε στη διάθεσή μας αλλά και νέες που θα πραγματοποιηθούν", για να επισημάνει παράλληλα πως "ο στρατηγικός αυτός σχεδιασμός, που πραγματοποιείται πρώτη φορά για την Πελοπόννησο, θα έχει πενταετές πλάνο και θα  επικαιροποιείται".

Συνοψίζοντας, η Α. Καλογεροπούλου ανέφερε πως στο πρόσφατο διαπεριφερειακό συμβούλιο τουρισμού, υπό τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη, τονίστηκε η χρησιμότητα των Οργανισμών Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τουρισμού (DMOs) ως εργαλείου ανάπτυξης των Περιφερειών, κάτι το οποίο -όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης- η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήδη σχεδιάζει. 

Σημείωσε, τέλος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση πως "η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από έργα που πραγματοποιεί η πολιτεία σε υποδομές υγείας, προσβασιμότητας, οδικού δικτύου, θα έχει αντίστοιχα οφέλη και στην εμπειρία των επισκεπτών".

Από την πλευρά τους, οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση αναφέρθηκαν στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, επισημαίνοντας τη σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την επιτυχία του προγράμματος Τουριστικής Προβολής, το οποίο δήλωσαν ότι αποδέχονται, με την αντιπεριφερειάρχη να σημειώνει ότι το εν λόγω πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με τις επιμέρους παρατηρήσεις και  θα τεθεί προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου εντεταλμένη της οργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου, Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, οι πρόεδροι του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Γιάννης Γεωργιαδάκης και του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου Σπύρος Καραβούλης, η Βίβιαν Μανωλέσου ειδική γραμματέας της ομοσπονδίας επιχειρηματικών και τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος κι ακόμα, ο πρόεδρος της “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης” Τάσος Σαρδέλης, ο Δημήτρης Βλάσσης ταμίας στο Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (LTO) και εκπρόσωπος τουριστικών γραφείων, οι Γεωργία Χριστοδούλου πρόεδρος και Μαρίνα Τεριζάκη γενική γραμματέας στην Ενωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας καθώς και ο Δημήτρης Κάκαρης γενικός διευθυντής στον Ομιλο AKS Hotels.

Ας σημειωθεί ότι για το πρόγραμμα έλαβαν γνώση και οι Γιάννης Μπουντρούκας επικεφαλής της παράταξης “Πελοποννησιακή Συμμαχία” στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Γιάννης Παναρίτης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και ο Αλέξης Τσαξιρλής αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, είτε λόγω αδυναμίας σύνδεσης, είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ωστόσο, έχοντας ήδη ενημερωθεί, εκφράστηκαν θετικά μέσω αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.