Διαφορα

Μετά το 13033 έρχεται το... 13034!

Διαβάστε που θα χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο 5ψηφιο.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πλήρες σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού που φέρει την κωδική ονομασία "Ελευθερία". 

Πλέον, στη ζωή μας μπαίνει μετά το 13033 για τις μετακινήσεις μπαίνει και το 13034, στο οποίο θα στέλνουμε SMS για να κλείνουμε ραντεβού για τον εμβολιασμό και για να διασταυρώνουμε σε ποια από τις κατηγορίες ανήκουμε με βάση την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. 

Το ραντεβού μπορεί να οριστεί, επίσης, διαδικτυακά (emvolio.gov.gr) ή μέσω των ΚΕΠ και των φαρμακείων.

Με βάση αυτή την προτεραιοποίηση, όπως ήταν ήδη γνωστό, στην πρώτη φάση που ξεκινά από την ερχόμενη Κυριακή (27/12) θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι τουλάχιστον το 70% αυτών έχει δηλώσει ήδη την πρόθεσή του να συμμετάσχει στον εμβολιασμό. 

Θ’ ακολουθήσουν το προσωπικό και οι διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας και δομές φροντίδας ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης. Ανάμεσα στα περίπου 70.000 άτομα που θα εμβολιαστούν έως τις 10 Ιανουαρίου συμπεριλαμβάνονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και άλλοι 43 αξιωματούχοι που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Στη δεύτερη φάση – η οποία υπολογίζεται να εξελιχθεί το Φεβρουάριο – θα εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 65 ετών ανεξαρτήτως του αν έχουν υποκείμενα νοσήματα, με ειδική προτεραιοποίηση για τις μεγαλύτερες ηλικίες, άνω των 80 και 85 ετών. 

Θ’ ακολουθήσουν όσοι είναι από 60 έως 69 ετών ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων, αλλά και όσοι είναι από 18 έως 59 ετών κι έχουν υποκείμενα νοσήματα, καθώς και το προσωπικό σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους. 

Τέλος, στην τρίτη φάση θα εμβολιαστούν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες, δηλαδή όσοι είναι άνω των 18 ετών και δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.