Διαφορα

Οι έξι κανόνες των εφετινών Χριστουγέννων

Τα "πρέπει" και "δεν πρέπει" στα πιο περίεργα, αλλόκοτα και διαφορετικά Χριστούγεννα.

Λέξεις άγνωστες πριν από λίγο καιρό έχουν έλθει ελπίζουμε -προφανώς- όχι για να μείνουν στη ζωή μας αλλάζοντάς τη σε μεγάλο βαθμό.

Με τους ειδικούς να επιμένουν ότι η πανδημία και οι ιός είναι εδώ και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αυτό που σίγουρα μπορεί να μας φανεί μικρό γιατρικό είναι η υπομονή. 

Ακολουθεί χρήσιμος οδηγός για τις γιορτές με τη βεβαιότητα ότι οι γιορτές θα έρθουν ξανά! Εως τότε ας είμαστε όλοι υγιείς να τις χαρούμε.

Εκκλησίες και Λειτουργία

Όσοι θέλουν την ημέρα των Χριστουγέννων να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία πρέπει να έχουν υπόψιν τους τα εξής:

Ένας πιστός ανά 15 τ.μ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις σε άλλους νομούς

Οι μετακινήσεις εκτός του νομούς μόνιμης κατοικίας απαγορεύονται.

Οι 4 κατηγορίες για τις οποίες θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, κατ’ εξαίρεση, είναι οι εξής:

-επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
-επανένωση οικογενειών
-λόγοι υγείας
-επαγγελματικοί λόγοι

Όσοι λοιπόν θέλουν να ταξιδέψουν προς την επαρχία και έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα μπορούν να φύγουν.

Μετακίνηση προς Ρεβεγιόν

Όσοι αναμένεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων για να γιορτάσουν τότε πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 βάζοντας κατ’ εξαίρεση τον αριθμό 6. Προσοχή, το ίδιο μήνυμα θα πρέπει να σταλεί και κατά την επιστροφή τους.

Αριθμός επιβατών στο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις σε ένα αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν έως 4 άτομα – μέλη της ίδιας οικογένειας – το οποίο δεν θα συνιστά παράβαση ούτε θα επιδίδεται πρόστιμο. Αν ο συνεπιβάτης είναι φιλικό πρόσωπο τότε ισχύει ότι προβλεπόταν και πριν, δηλαδή 1 άτομο πλέον του οδηγού με χρήση μάσκας και για τους δυο.

Αριθμός ατόμων στο Ρεβεγιόν

Στο τραπέζι του ρεβεγιόν μπορούν να καθίσουν μέχρι 9 άτομα και από 2 μόνο οικογένειες, με ισχυρή σύσταση τα άτομα αυτά να είναι τα ίδια και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, δημιουργώντας μια κλειστή, κοινωνική, φούσκα.

Σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση του περιοριστικού μέτρου: Το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ, ενώ το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη ανεβαίνει στα 10.000 ευρώ, αν η παραβίαση του μέτρου γίνεται για δεύτερη φορά.

Απαγόρευση Κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει 22.00-05.00 και για τις μέρες των γιορτών. Μάλιστα σύμφωνα με τις ενημερώσεις από τους ειδικούς προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και των άλλων μεγάλων πόλεων και έλεγχος σε κάθε αυτοκίνητο που κινείται τις ώρες αυτές ακόμα και αν αυτό φέρει ατελείωτο μποτιλιάρισμα.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και μεγάλη προσοχή!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.