Διαφορα

Δρακόντεια μέτρα για τη φύλαξη των εμβολίων

Ειδικό σχέδιο με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής και τη συμμετοχή άνω των 4.000 αστυνομικών έχει καταρτίσει η ΕΛ.ΑΣ.

Το σχέδιο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα με τις 9.700 δόσεις εμβολίου της εταιρείας Pfizer.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ειδικά μέτρα ασφαλείας κατά την παραλαβή των εμβολίων και εν συνεχεία για τη μεταφορά τους στις 5 αποθήκες στα βόρεια του νομού  Αττικής και στην περιφέρεια. 

Ενστολοι αστυνομικοί θα διατεθούν για τη φύλαξη των χώρων αποθήκευσης των εμβολίων. Πρόκειται κατά πληροφορίες για ιδιωτικές φαρμακαποθήκες και εταιρείες logistics που διαθέτουν την υποδομή (ψυγεία με δυνατότητα ψύξης στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου) για τη φύλαξη των εμβολίων.

Αντίστοιχη μέριμνα θα υπάρχει και για τη μεταφορά των εμβολίων στα 450 εμβολιαστικά κέντρα που θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία σε όλη τη χώρα, με τους αξιωματούχους της λεωφόρου Κατεχάκη να σημειώνουν ότι "η κινητοποίηση για τη μεταφορά των εμβολίων θα παραπέμπει σε μεταγωγή επικίνδυνου κακοποιού". 

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.