Διαφορα

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται οι πληρωμές και την τελευταία εβδομάδα του έτους. 

Με την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων, στα οποία συγκαταλέγεται και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα το οποίο θα είναι διπλό, αναμένεται να «κλείσει» εντός της εβδομάδας ο κύκλος των πληρωμών για το 2020.

Όσο για το 2021, αυτό θα μπει με πληρωμές ειδικών αποζημιώσεων ύψους έως 534 ευρώ για τις αναστολές Δεκεμβρίου, αλλά και μέρους του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος.

Αναλυτικά, την Πέμπτη τελευταία ημέρα του χρόνου αλλά και τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τα εξής επιδόματα:

- Επίδομα Παιδιού (Α21, πρόκειται για την έκτη και τελευταία δόση του επιδόματος για το 2020)

- Επίδομα Γέννησης

- Επίδομα Στέγασης

- Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων υπερηλίκων

- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, με στόχο τη στήριξη των ασθενέστερων πολιτών, το συγκεκριμένο επίδομα για τον μήνα Δεκέμβριο 2020 θα δοθεί στους δικαιούχους εις διπλούν.

- Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα

- Επίδομα Ομογενών

- Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων

- "Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982”

- Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τα έτη 2019 και 2020

- "Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019"

- Συνεισφορά δημοσίου για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού” Ν. 4714/2020 (Πρόγραμμα Γέφυρα).

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι πληρωμές του έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους. Η προθεσμία υποβολής του IBAN λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού ήδη, 94.000 (72%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν υποβάλει ΙΒΑΝ. Προσοχή. Εάν οι δικαιούχοι δεν υποβάλουν ΙΒΑΝ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Τέλος, εντός της εβδομάδας, αναμένεται εκτός απροόπτου, να καταβληθούν από τον e-ΕΦΚΑ και τα ποσά των επιστροφών που αντιστοιχούν στα πιστωτικά εκκαθαριστικά από την εκκαθάριση των εισφορών για το 2019.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.