Διαφορα

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής για τις αναστολές Δεκεμβρίου

Μέσα στις πρώτες 12 ημέρες του νέου έτους θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για το επίδομα 534€.

Ο κ. Βρούτσης αρχικά ανέφερε πως οι πληρωμές των αναστολών συμβάσεων των πληττόμενων και των κλειστών επιχειρήσεων για το μήνα Δεκέμβριο πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στις 12 πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, και όχι νωρίτερα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, θα πρέπει να γίνει η υποβολή των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις στις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, αλλά και να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών.

«Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να δίνει το δημόσιο χρήμα στα τυφλά». Η ημερήσια αποζημίωση για που δικαιούται ο εργαζόμενος ανέρχεται σε 18 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει ότι οι δηλώσεις των αναστολών, τόσο για κλειστούς με κρατική εντολή όσο και για πληττόμενους βάσει ΚΑΔ θα υποβάλλονται έως 31 Δεκεμβρίου με βάση κοινή προθεσμία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.