Διαφορα

Το σχέδιο Κεραμέως για... επιστροφή στις τάξεις

Την επόμενη εβδομάδα οι οριστικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και πώς θα γίνει αυτό. 

Στην επιτροπή τέθηκαν δύο θέματα από τους λοιμωξιολόγους, με την υπουργό να παρουσιάζει το σχέδιο του υπουργείου για τη λύση των προβλημάτων αυτών.

Οι λοιμωξιολόγοι τόνισαν ότι το πρόβλημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά δεν είναι τα παιδιά αλλά ο συγχρωτισμός των γονιών στην πρωινή προσέλευση και το μεσημέρι όταν αποχωρούν τα παιδιά από το σχολείο.

Η υπουργός Παιδείας πρότεινε να διαφοροποιηθούν οι ώρες έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων στις τάξεις κάθε σχολείου και να μείνουν ανοιχτές όλες οι είσοδοι των σχολείων και όχι μόνο μία κεντρική, ώστε να δημιουργείται συνωστισμός γύρω από αυτή.

Αναφορικά με τις ενστάσεις που υπήρξαν από την επιτροπή για τα παιδιά των 16 ετών και άνω και αν πρέπει ή όχι να επιστρέψουν στα σχολεία, η κυρία Κεραμέως παρουσίασε το σχέδιο testing και πρότεινε να φτιαχτεί πλατφόρμα για τεστ κορωνοϊού, στην οποία θα εγγράφονται καθηγητές και μαθητές που θέλουν να κάνουν τεστ και θα το κάνουν, χωρίς κλήρωση, ενώ ήδη προβλέπονται 386 για τέτοια τεστ σε όλη τη χώρα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.