Διαφορα

Εισηγήσεις επιστημόνων για "lockdown Μαρτίου" 3 εβδομάδων

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα τώρα, για να αποφευχθεί το συνεχές άνοιγμα-κλείσιμο, εισηγείται ο Μανώλης Δερμιτζάκης. Να μην ανοίξουν τα σχολεία προ της 25ης Ιανουαρίου ζητά ο Δ. Σαρηγιάννης.

Την εκτίμηση ότι εάν μπορέσουμε να κάνουμε ένα σκληρό lockdown για 2-3 βδομάδες, θα ρίχναμε τα κρούσματα σε πολύ χαμηλό βαθμό και ότι σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες της Ελλάδας, ίσως να μη χρειαζόταν κάτι αυστηρότερο μετά, εξέφρασε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Γενετικής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο οποίο συμφώνησε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε, ο κόσμος στο lockdown του Νοεμβρίου εκμεταλλεύτηκε στο μάξιμουμ τη δυνατότητα των μετακινήσεων, ενώ σε αυτό του Μαρτίου δεν το έκανε τόσο γιατί φοβόταν. 

Μάλιστα ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως στο πανεπιστήμιο έχουν κάνει τέτοια «σενάρια» με συνεχές lockdown, το οποίο έχει δείξει ότι θα είχαμε καλά αποτελέσματα, με διψήφια νούμερα στα κρούσματα.

Και οι δύο συμφώνησαν πως είναι σωστή η κίνηση της κυβέρνησης για αυστηρότερο  lockdown μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. 

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.