Διαφορα

Lockdown: Οι αλλαγές στις μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή ταξί

Μεγάλη προσοχή στα SMS, στον αριθμό των επιβαινόντων, στη χρήση της μάσκας, αλλά και στις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης!

Σύμφωνα με τα ισχύοντα επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης πλέον του οδηγού σε ταξί και σε ΙΧ αυτοκίνητα. Εξαιρέσεις ισχύουν μόνο για ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη, ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μεικτής χρήσης και τύπου βαν οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Σε ό,τι αφορά στις γραπτές βεβαιώσεις, οδηγοί κι επιβάτες θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση μετακίνησης από και προς τον χώρο εργασίας τους, τα οποία χορηγεί ο εργοδότης είτε μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» είτε πρόκειται για τη Βεβαίωση Μετακίνησης Εργαζομένου.

Προσοχή όμως, αντιστοίχως και οι επιβάτες στα ΙΧ θα πρέπει να έχουν ανάλογες βεβαιώσεις, είτε απεσταλμένα SMS στο 13033 με την αιτιολογία μετακίνησής τους με το ΙΧ.

Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

- Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό κι επιβάτη.

- Στο ΙΧ η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά).

- Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.

- Υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.