Διαφορα

Ερχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Μετά από μείωση του κόστους την προηγούμενη δεκαετία, κύκλοι της αγοράς προβλέπουν ότι φέτος θα ξεκινήσει η ανοδική τάση.

"Σύμφωνα με την οικονομική λογική, τα τιμολόγια του κλάδου οχημάτων θα πρέπει να αρχίσουν να ανεβαίνουν από την προσεχή άνοιξη και μετά, ωστόσο ακόμη και αν γίνει κάτι τέτοιο, οι όποιες ανατιμήσεις εκτιμώ πως θα είναι σταδιακές και περιορισμένες".

Αυτό δηλώνει στο Euro2day.gr γνωστός παράγοντας της ασφαλιστικής αγοράς, συμπληρώνοντας: "Τα τιμολόγια θα έπρεπε να είχαν αρχίσει να αυξάνονται εδώ και τουλάχιστον μια τριετία, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν το επέτρεψε ο ανταγωνισμός των ασφαλιστικών εταιρειών. 

Αντίθετα, είδαμε νέες μειώσεις-εκπτώσεις μέσα στο 2020 με την αιτιολογία ότι τα οχήματα κινήθηκαν λιγότερο εξ’ αιτίας των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, μεγάλη μείωση της κυκλοφορίας παρατηρήθηκε μόνο κατά το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου. 

Οι πολιτικές των εκπτώσεων επαναλήφθηκαν και το Νοέμβριο με την εκκίνηση της δεύτερης φάσης των περιοριστικών μέτρων και συνεχίζονται μέσα στο 2021, πλην όμως φαίνεται να βρίσκονται στα τελευταία τους στάδια".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.