Διαφορα

Αρκαδία: Αγκαλιά με τη φύση

Πεζοπορία στη γη του Πάνα, η Δημητσάνα του νερού και η νόστιμη Βυτίνα.

Πόλος έλξης η Αρκαδία μας, για τουρισμό από το χειμώνα έως το καλοκαίρι γεγονός που κάνει τα Αθηναίικά μέσα να την εκθειάζουν.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε τα μυθικά «λημέρια» του Πάνα είναι πεζοπορώντας στο Menalon Trail, το σπονδυλωτό μονοπάτι 75 χλμ. που ξεκινάει από τη Στεμνίτσα και καταλήγει στα Λαγκάδια (www.menalontrail.eu). Δικές μας αγαπημένες διαδρομές είναι το τμήμα Στεμνίτσα-Δημητσάνα (12,5 χλμ./5 ώρες/δύσκολο) κατά μήκος του Λούσιου, που περνάει από τις μονές Προδρόμου και Φιλοσόφου και το τμήμα Ελάτη-Βυτίνα (8,5 χλμ./2½ ώρες/μέτριας δυσκολίας), που περνάει μέσα από πλατάνια και μνημεία λαϊκής τέχνης, όπως η βρύση Μακρινού και οι ερειπωμένοι νερόμυλοι. Ε. Α.

Αφού περπατήσετε στα πέτρινα καλντερίμια της με τα παλιά αρχοντικά, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς θα μάθετε πώς το νερό διαμόρφωσε την ταυτότητα της Δημητσάνας: όχι μόνο στον τομέα της παραγωγής με τους αλευρόμυλους και τα βυρσοδεψεία, αλλά και στον πόλεμο, αφού οι μπαρουτόμυλοι συνέβαλαν τα μέγιστα στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Καθημερινά εκτός Τρίτης 10.00-18.00, τηλ. 27950-31630, www.piop.gr, Ε. Α.

Διαβάστε περισότερα ΕΔΩ. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.