Διαφορα

Παρατείνεται το lockdown-Τι θα γίνει με το click away

Εντός της ημέρας ανακοινώσεις Χαρδαλιά. Τί αναμένεται να γίνει με τα καταστήματα που λειτούργησαν την εορταστική περίοδο.

Θα επαναλειτουργήσει από Δευτέρα τελικά το click away στο λιανεμπόριο; Θα παραταθεί το lockdown σε ολόκληρη τη χώρα; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά αναμένεται να δοθούν σήμερα το απόγευμα, με τις ανακοινώσεις να γίνονται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. 

Νωρίτερα, θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν στα χέρια τους. Με τα έως τώρα δεδομένα, ειλημμένη είναι η απόφαση να ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα σχολεία και συγκεκριμένα Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Ειδικής Αγωγής, όπως και οι παιδικοί σταθμοί. 

Η απόφαση στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που έγινε για το θέμα των σχολείων την Πέμπτη δεν ήταν ομόφωνη. Μάλιστα υπήρξε εισήγηση να mhn ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία ακόμη και στις "κόκκινες", δηλαδή τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά, περιοχές. 

H συνεδρίαση της επιτροπής για την αγορά θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, προκειμένου να είναι στη διάθεση επιστημόνων και κυβέρνησης τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία πρoτού ληφθούν τελικές αποφάσεις τόσο για το Click Away όσο και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες. 

Αυτή τη στιγμή πάντως παραμένει άγνωστο εάν θα ανοίξει από τις 11 Ιανουαρίου η αγορά με τη μέθοδο της παράδοσης προϊόντων εκτός καταστήματος. 

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσει το click away τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ενώ σε ό,τι αφορά το click inside - ραντεβού εντός του καταστήματος- μετατίθεται χρονικά κατά πάσα πιθανότητα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.