Διαφορα

Επιστολή Νίκα σε Σκρέκα για την περικοπή πόρων του Πράσινου Ταμείου

Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Να επανέλθει στο 6% το ποσοστό των εσόδων των πλειστηριασμών που διατίθεται στο Πράσινο Ταμείο -το οποίο με πρόσφατη απόφαση του απελθόντος υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη μειώθηκε στο 1%- ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με επιστολή του προς τον νέο υπουργό Κώστα Σκρέκα.

"Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε" σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι το πιο πάνω αίτημα υποβάλλεται από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία επίσης πλήττεται από την εν λόγω απόφαση:

"Ζητάμε από τον νέο υπουργό να αποσύρει την απόφαση του προκατόχου του, ώστε να επανισχύσει η προηγούμενη ρύθμιση. Αλλωστε, με την μείωση των λιγνιτικών μονάδων -άρα και των αέριων ρύπων, μέχρι το 2023- το κονδύλιο αυτό ολοένα θα μειώνεται, νομοτελειακά. Οχι όμως να υποβαθμίζεται σε τέτοιο επίπεδο από τώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Ολη η επιστολή ΕΔΩ

 

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Η κυβέρνηση εμπαίζει τις λιγνιτικές περιοχές

ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ" ΣΕ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.