Διαφορα

Tρίπολη: "Τυπική διαδικασία" τα εξώδικα σε πρόσφυγες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο της "Πάρνωνας Α.Ε." σχετικά με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος.

Η λήξη του προγράμματος "ΕΣΤΙΑ"- που ήταν υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. και εφαρμοζόταν στην αρκαδική πρωτεύουσα από την εταιρεία "Πάρνωνας Α.Ε."- προβλέπει ως επόμενο βήμα την ένταξη των προσφύγων στο πρόγραμμα "Ήλιος", αλλά με διαχειριστή, πλέον, το Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως μας πληροφόρησε ο διαχειριστής του προγράμματος για λογαριασμό της "Πάρνωνας Α.Ε.", κ. Κολλυνιώτης, η σχετική διαδικασία έχει καθυστερήσει λόγω και των δυσλειτουργιών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση, η αποστολή των εξωδίκων αποτελεί μια τυπική διαδικασία, η οποία ορίζεται από το νομοθετικό πλαίσιο του Ελληνικού κράτους και έχει διττό στόχο: Από τη μια να κινητοποιήσει όσους δεν έχουν λάβει ή δεν αιτήθηκαν "άσυλο" προκειμένου να ξεκινήσουν τις κατάλληλες διαδικασίες για να ενταχθούν στο πρόγραμμα-συνέχεια και από την άλλη να επιτρέψει την κατάληψη των διαμερισμάτων από νέους πρόσφυγες που θα προέλθουν από νησιωτικές περιοχές. Στο θέμα είχε αναφερθεί σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Τζιούμης.

Τέλος, ο κ. Κολλυνιώτης μας δήλωσε πως καλώς έκανε η "Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου" και ανέδειξε το θέμα, μέσω της ανακοίνωσής της, καθώς η δημοσιοποίηση ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου ζητήματος διευκολύνει, συχνά, και την πρόοδο της επίλυσής του. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.