Διαφορα

Το πλάνο των ειδικών για "ok" και σε καφέ, εστιατόρια

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επιστροφή από την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο οι ειδικοί τα διαψεύδουν!

Σχέδιο για άνοιγμα της εστίασης τη 1η Φεβρουαρίου έχει καταστρώσει η κυβέρνηση όπως τονίζει σε χτεσινό του άρθρο το "Πρώτο Θέμα". 

Σε αυτό αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος λέγοντας χαρακτηριστικά: "υπάρχει δυσκολία αποκλιμάκωσης αλλά και σταθερά χαμηλή ροή περιστατικών για αρκετές μέρες και υπάρχει και η απόσταση από τις γιορτές. Είναι αρκετά καλή εικόνα" επισήμανε. 

Παράλληλα συνέχισε λέγοντας πως: "Το δίωρο πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο για τις αγορές καταστήματα. Θέλουμε μια εφαρμογή για το δίωρο αλλά υπάρχουν δυσκολίες με τα προσωπικά δεδομένα. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση" τόνισε.

"Πρέπει να υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση στους διαδρόμους στους κοινόχρηστους χώρους τα πράγματα μπορεί να είναι δυσκολότερα", προειδοποίησε ο κ. Γώγος. Παράλληλα συνέχισε λέγοντας: "από κει και πέρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν λόγω του καιρού", ενώ αποκάλυψε πως εάν συνεχιστούν τα πράγματα ως έχουν από τον Φεβρουάριο μπορεί να επαναλειτουργήσει και η εστίαση.

"Δεν μπορούμε να κάνουμε κανέναν πλάνο για την εστίαση. Πάμε εβδομάδα, εβδομάδα", ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και Μέλος Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νικόλαος Σύψας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.