Διαφορα

Πότε και πώς θα γίνει περαιτέρω άρση μέτρων

Τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα της κοινωνίας.

Απαντήσεις για τα σχολεία, τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και όχι μόνο έδωσε σήμερα Τρίτη  ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

"Είχαμε μερική επανεκκίνηση του εμπορίου εχθές. Υπήρχαν σε κάποια καταστήματα ουρές αλλά και οι επαγγελματίες και οι συμπολίτες μας τήρησαν απόλυτα τα μέτρα. Νομίζω ότι σιγά σιγά θα χτίσουμε την κίνηση, αλλά για να έχουμε διάρκεια πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και τους κανόνες. 

Ουρές θα έχουμε και είναι φυσικό αφού έχουμε περιορισμένο αριθμό ατόμων εντός των καταστημάτων. Αλλά και εκεί πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις και να τηρούνται τα μέτρα", είπε ο κ. Παπαθανάσης στο Mega.

Αναφερόμενος στο ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του ανοίγματος της αγοράς είπε ότι: "Θα πρέπει να μετρηθεί η επίπτωση και του ανοίγματος των δημοτικών και του μερικού ανοίγματος της αγοράς, και κατόπιν οι επιδημιολόγοι θα λάβουν τις αποφάσεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι σε σειρά. Δεν μπορώ να σας πω αν η επιτροπή στη σύσκεψη της Παρασκευής θα αποφασίσει κάποιο περαιτέρω άνοιγμα".

"Η Γ’ Λυκείου είναι μια προτεραιότητα, αλλά θα πρέπει να δούμε αν μέσα τον πλάνο των ειδικών χωρά το να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τη Γ’ Λυκείου. Θα πρέπει να περιμένουμε, να μη χτίζονται προσδοκίες. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε ακόμη. Παρασκευή θα γίνει μα σύσκεψη και θα έχουν οι ειδικοί όλα τα στοιχεία που θα δουν αν μας επιτρέπουν ένα περαιτέρω άνοιγμα. 

Όλα είναι στο τραπέζι, και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αλλά δεν μπορώ να σας πω πότε θα συζητηθούν. Πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις της μερικής επανεκκίνησης που έχει ήδη γίνει. Εμείς ως υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε σχέδιο, αλλά οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν τι μπορεί να μπει μέσα στην εισήγησή τους" δήλωσε.

Εστιάζοντας στα «μαγικά νούμερα» τα οποία θα οδηγήσουν στην περαιτέρω άρση των μέτρων, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι "Τις αναλύσεις τις κάνουν οι επιδημιολόγοι, δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι η τάση που υπάρχει, είναι ο αριθμός των ΜΕΘ. Είναι πολυπαραμετρικό το άνοιγμα και πώς θα γίνει".

"Όλες οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να λειτουργούν έχουν όλα τα προνόμια που είχαν όταν ήταν κλειστές με κρατική εντολή", δήλωσε κλείνοντας ο κ. Παπαθανάσης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.