Διαφορα

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Περίπτερο μετατράπηκε σε βιβλιοθήκη!

"Τα περίπτερα δεν πεθαίνουν στα Φιλιατρά" θα μπορούσε να πει κανείς, όσο υπάρχουν άνθρωποι με ωραίες ιδέες και καλλιεργημένη πολιτιστική κουλτούρα.

 

Ετσι ένα περίπτερο της πόλης που ολοκλήρωσε τον κύκλο ζωής του και πλέον έπαψε να λειτουργεί, με πρωτοβουλία του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού μεταφέρθηκε σε ένα μη αξιοποιημένο σημείο της πλατείας και μετατράπηκε σε δανειστική βιβλιοθήκη και συνάμα σε στέκι για τον Ομιλο.


Τα μέλη του Ομίλου για ακόμη και φορά μας ξάφνιασαν με τις ιδέες που έχουν και που δείχνουν ότι μπορούν και κάνουν το διαφορετικό στην τοπική τους κοινωνία. Ετσι την Κυριακή 8 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ εγκαινιάζουν τη νέα δράση τους, την "Δανειστική Βιβλιοθήκη" που θα λειτουργήσει στο χώρο "Περι… βιβλίων" όπως έχουν ονομάσει το παλιό περίπτερο που έχουν στήσει στο ανατολικό τμήμα της πλατείας. Το περίπτερο που βρίσκεται στην αρχή του πεζοδρόμου, εδώ και καιρό έπαψε να λειτουργεί. Ομως χάρις στην πρωτοβουλία του Ομίλου -και αφού τους το παραχώρησε ο ιδιοκτήτης- αλλά και με την βοήθεια του Δήμου Τριφυλίας να μεταφερθεί και να στηθεί στη νέα θέση, όπως και την εθελοντική εργασία κάποιων αποκτά και πάλι ζωή. Εκεί θα τοποθετηθούν εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων που θα μπορεί ο καθένας να δανείζεται.


Περισσότερα όμως για αυτή την πρωτοβουλία μας είπε ο πρόεδρος του Ομίλου Γιάννης Αλεξανδρόπουλος: "Μια ακόμη δράση μας είναι η δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης, που γεννήθηκε από την ανάγκη να υπάρχει στην πόλη μας μια δανειστική βιβλιοθήκη. Και αυτός είναι ο χώρος ενός περιπτέρου που οι συγκυρίες το έφεραν να παραχωρηθεί σε εμάς.


Είναι ένα περίπτερο που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα και παραχωρήθηκε σε εμάς. Ο δήμος μάς βοήθησε να το τοποθετήσουμε σε αυτό το χώρο, ώστε να αναδείξουμε και αυτό το κομμάτι της πλατείας και εδώ θα κάνουμε διάφορες δράσεις. Εδώ θα είναι το στέκι μας. Επειδή είμαστε ένας πολιτιστικός σύλλογος, θέλουμε να υπάρχει και μια συνέχεια στην λειτουργία αυτού του περιπτέρου. Θα έχουμε βιβλία για μεγάλους και μικρούς, ελληνική και ξένη λογοτεχνία".


Από την πλευρά του ο Νίκος Κούρδογλου μέλος του Ομίλου τόνισε: "Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή στις 8.30 το βράδυ. Καλούμε τους φίλους που θα έρθουν και έχουν διαθέσιμο κάποιο βιβλίο να μας το εμπιστευτούν. Το περίπτερο θα λειτουργεί ως δανειστική βιβλιοθήκη, που σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορεί να έρχεται να δανείζεται κάποιο βιβλίο. Σημαντικό είναι ότι εδώ θα είναι το στέκι μας και θα αναδειχθεί ο συγκεκριμένος χώρος της πλατείας που μέχρι τώρα ήταν ανεκμετάλλευτος με παρουσιάσεις, με δρώμενα, με εκδηλώσεις για τα παιδιά, με μουσικές βραδιές. Προσπαθήσαμε αυτό το λαογραφικό στοιχείο του περιπτέρου που κάποτε συγκεντρωνόταν κόσμος, το ίδιο κουφάρι αλλάζοντας ρόλο να συγκεντρώνει και πάλι κόσμο και να γίνει σημείο συνάντησης".

 

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.