Διαφορα

Αίτημα των φοροτεχνικών για μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας

Αφορά την καταχώριση στοιχείων στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με την απόφαση 149392 ΕΞ 2020 (ΦΕΚ Β’5836/31-12-2020) του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεώργιου Ζαββού, μεταφέρθηκε η καταληκτική ημερομηνία για την διαδικασία καταχώρισης όλων των υπόχρεων προσώπων στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων έως την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί τη δεύτερη παράταση που έχετε δώσει επί της αρχικής καταληκτικής ημερομηνίας, και πως στην ανωτέρω απόφαση έγινε ιδιαίτερη μνεία στο μεγάλο φόρτο εργασίας των Λογιστών – Φοροτεχνικών.

Αναγκαζόμαστε όμως να επανέλθουμε στο συγκεκριμένο θέμα. Δεδομένων των έκτακτων συνθηκών που εξακολουθούν να επικρατούν στην Χώρα λόγω της πανδημίας, με αρκετές επιχειρήσεις να τελούν υπό καθεστώς αναστολής λειτουργίας, κάτι το οποίο δυσχεραίνει έως καθιστά αδύνατη την διεκπεραίωση τέτοιου είδους διαδικασιών, λαμβάνοντας  υπόψη και την πληθώρα υποχρεώσεων που έχουν οι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί με την έναρξη του έτους, καθώς και το γεγονός ότι δεν θα προκληθεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, θεωρούμε απαραίτητη την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας καταχώρισης στοιχείων στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων μέχρι 30/06/2021.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.