Διαφορα

Κρούσματα και εμβόλια "βραχνάς" για την κυβέρνηση

Τα ηχηρά προειδοποιητικά μηνύματα και ο κίνδυνος για τρίτο κύμα.

"Ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Γι' αυτό και το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε, θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο. Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε".

Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης  σε ψηφιακή εκδήλωση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας και είναι σαφές ότι  η ανησυχία που υπάρχει στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της πανδημίας και για τον κίνδυνο μαζικής επιστροφής του ιού με τη μορφή του τρίτου κύματος, είναι μεγάλη.

Άλλωστε, τα χθεσινά 842 νέα κρούσματα, αυξημένα σε σχέση με αυτά την περασμένης εβδομάδας, επιβεβαιώνουν μεν αυτό που φοβόντουσαν οι επιστήμονες με το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ωστόσο δεν παύουν να αποτελούν ένα ηχηρό προειδοποιητικό μήνυμα για τη συνέχεια.

Τον προβληματισμό επιτείνουν δύο ακόμα παράμετροι, η καθυστέρηση των εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες και οι μεταλλάξεις του ιού οι οποίες έχουν αυξημένη μεταδοτικότητα, δείχνουν πιο επικίνδυνες και με άγνωστη την ανταπόκριση του εμβολίου σε αυτές.  

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει από τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη, όμως αυτό -αναγνωρίζουν- μπορεί να αλλάξει πάρα πολύ γρήγορα. Και γι’ αυτό, λένε, απαιτείται αυξημένη προσοχή και διαρκής, εβδομαδιαία ανάλυση από τους επιδημιολόγους των επιπτώσεων της σταδιακής χαλάρωσης.

Οι μισές χθεσινές μολύνσεις (427) εντοπίστηκαν στην Αττική, η οποία ανησυχεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή τους επιστήμονες. Και αυτά, ενώ ακόμα οι υγειονομικές συνέπειες του ανοίγματος του λιανεμπορίου δεν έχουν φανεί, ενώ σε λίγες μέρες προγραμματίζεται να επαναλειτουργούν δια ζώσης και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα διαφοροποιείται η ρητορική σχετικά με το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. "Το πότε θα φτάσουμε στο 70% του εμβολιασμού δεν εξαρτάται από εμάς", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης και υπεραμύνθηκε της στρατηγικής επιλογής της ελληνικής κυβέρνησης να μην διαθέτει αμέσως όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, διασφαλίζοντας ότι, όποιος κάνει την πρώτη, θα κάνει και τη δεύτερη δόση. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.