Διαφορα

Eστίαση: "Βουτιά" του τζίρου κατά 3 δισ.€

Αγωνία για 100.000 επιχειρήσεις και 1 εκατ. εργαζόμενους που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα.

Από το πρώτο lockdown μέχρι και σήμερα έχουν κλείσει πάνω από 130 εστιατόρια και καφετέριες σε ολόκληρη την επικράτεια, οδηγώντας στην ανεργία περίπου 750 άτομα μέχρι στιγμής.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνταν στο κέντρο της Αθήνα (κυρίως στο Κολωνάκι, το Γκάζι και τις πέριξ περιοχές), στα περίχωρα (όπως π.χ. το Χαλάνδρι, η Αγία Παρασκευή, το Νέο Ψυχικό και το Μαρούσι), στη Θεσσαλονίκη και σε μεγάλα νησιά που ζούσαν κυρίως από τον τουρισμό, όπως είναι η Ρόδος.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπήρξαν και εξώσεις. Στην πλειονότητά τους ήταν μικρές επιχειρήσεις στις οποίες έδιναν το παρών καθημερινά και οι ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να βγει η δουλειά.

Παράλληλα καταγράφονται ήδη αυτοκτονίες επαγγελματιών της εστίασης που δεν μπορούν ν’ αντέξουν το μαρτύριο της συσσώρευσης χρεών και λογαριασμών που αδυνατούν να καλύψουν με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις τις αυτοχειρίες ενός επιχειρηματία μόλις 36 ετών στο Λουτράκι πριν από μερικές εβδομάδες και ενός συναδέλφου του ηλικίας 64 ετών στο Βόλο.

Ο δεύτερος, διατηρούσε καφετέρια στην πόλη, και στο σημείωμα που άφησε πριν απαγχονιστεί στον επάνω όροφο του καταστήματός του. 

Αρκετοί είναι από την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες καφεστιατορίων που έχουν φύγει τους τελευταίους μήνες από τη ζωή εξαιτίας παθολογικών αιτίων που σχετίζονται με την πίεση που τους συσσώρευσε η δεινή οικονομική κατάσταση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.