Διαφορα

Δεύτερες σκέψεις για τα σχολεία-Επαναφορά click away

Οι επιστήμονες μπορεί να κάνουν λόγο για αναμενόμενη αύξηση στα κρούσματα, ωστόσο βρίσκονται ενώπιον σημαντικών αποφάσεων...

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στην Αττική και τον εντοπισμό κρουσμάτων των νέων μεταλλάξεων κορωνοϊού.

Για τον λόγο αυτό, σήμερα στις 19:00 θα υπάρξει έκτακτη σύσκεψη όπου θα παρουσιαστούν τα νέα στοιχεία, αξιολογώντας και αυτά που θα προκύψουν το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ.

Στο τραπέζι το μη άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων στην Αττική ενδέχεται να οδηγήσει στο μη άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων που ήταν προγραμματισμένο για τη πρώτη του μήνα και την μετάθεσή του για δύο βδομάδες μετά, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Στο τραπέζι εκτός από τα σχολεία της Αττικής μπαίνουν τα Γυμνάσια και Λύκεια και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ενδεχόμενο η «κόκκινη» Αττική να συμπαρασύρει και άλλες περιοχές είναι πλέον ορατό.

Ο κ. Γώγος, το πρωί της Πέμπτης, τόνισε πως έχει παρθεί η απόφαση να μην ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια εάν αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα σε περιοχές της χώρας. 

"Ωστόσο εάν δεν ανοίξουν τα σχολεία της Αττικής, που έχουν σχεδόν τους μισούς μαθητές της χώρας, θα είναι μεγάλη η ανισομετρία στην πρόοδο των μαθημάτων σε σχέση με τα σχολεία που θα μείνουν ανοιχτά, επομένως μια απόφαση για την Αττική θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη χώρα", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιστρέφει το click away;

Η ανησυχία για τον καθημερινό εντοπισμό κρουσμάτων των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού ενδέχεται να… στείλει την Αττική στην κόκκινες περιοχές. Αυτό, αυτομάτως ανοίγει τη συζήτηση τη Παρασκευή για το λιανεμπόριο.

Σε περίπτωση που κοκκινίσει η Αττική τα καταστήματα λιανικής θα κλείσουν αυτομάτως και θα επιστρέψει το click away.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.