Διαφορα

ΑΡΚΑΔΙΑ: Καταγγελία της Εναλλακτικής Αριστερής Κίνησης Καθηγητών

Δηλώνει απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει και  θεωρεί ως ξένο σώμα για τον κλάδο τους ψευτο-αιρετούς.

Απόσπασμα ανακοίνωσης  ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε.  για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Με δεδομένο ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ η παράταξη της ΔΑΚΕ Καθηγητών έχει καταλάβει και τις δύο έδρες (έστω και με μικρό ποσοστό συμμετοχής), η Ε.Ε της ΔΑΚΕ Καθηγητών αποφάσισε οι εκλεγμένοι συνάδελφοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο Υπουργείο Παιδείας, έστω και την τελευταία στιγμή, να τοποθετήσει τους αιρετούς της τελευταίας διετίας, αίροντας με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε. 

Απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την απόφασή του από τις 30/11/2020 έχει καλέσει σε παραίτηση όλες και όλους τις/τους συναδέλφους, οι οποίοι/ες φέρονται ως «εκλεγμένοι/ες» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».

Η Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών Ν. Αρκαδίας δηλώνει απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει και  θεωρεί ως ξένο σώμα για τον κλάδο τους ψευτο-αιρετούς (με 18 και 5 ψήφους αντίστοιχα σε ένα εκλογικό σώμα 500 συναδέλφων) της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ Αρκαδίας όπως ανακοινώθηκαν με την τελευταία απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Κι αυτό γιατί οι «συνάδελφοι» αυτοί ανακοίνωσαν στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας, που συνεδρίασε χθες έπειτα από μια βολική για τη ΔΑΚΕ «χειμερία νάρκη» περίπου τριών μηνών ότι δεν προτίθενται να παραιτηθούν από «εκλεγμένοι αιρετοί» στο ΠΥΣΔΕ Αρκαδίας. 

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι:

Επέλεξαν να εναντιωθούν στην απόφαση της ΟΛΜΕ,  αλλά και της ίδιας τους της παράταξης  (να μην πούμε για την προφορική δήλωση – δέσμευσή  τους περί παραίτησης στην ΕΛΜΕ  Αρκαδίας προ διμήνου) και να μην παραιτηθούν από «αιρετοί» του νέου ΠΥΣΔΕ Αρκαδίας. 

Επέλεξαν να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το 92% των συναδέλφων που απείχαν από τις τηλε-εκλογές – παρωδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Υπουργού Κεραμέως. 

Επέλεξαν να γίνουν δοτοί «αιρετοί» και να κρατήσουν καρέκλες, αξιώματα και μειωμένα ωράρια την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση, εν μέσω πανδημίας, στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας.  

Επέλεξαν να μείνουν πιστοί στο κόμμα τους και όχι στον εκπαιδευτικό κόσμο για τον οποίο υποτίθεται πως ενδιαφέρονται. 

ΕΠΕΛΕΞΑΝ να υπηρετήσουν την ΔΙΟΙΚΗΣΗ και την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!

Κύριε Μητσοτάκη…. ιδού ο στρατός σας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.