Διαφορα

Προς λήψη μέτρων χωρίς οικονομικό κόστος

Ποια δέσμη μέτρων φαίνεται να υιοθετείται από το κυβερνητικό επιτελείο. 

Εν αναμονή της σημερινής εισήγησης των ειδικών, που όλο και με πιο εμφατικό τρόπο ζητούν νέα μέτρα τουλάχιστον για την Αττική, είναι άπαντες στην κυβέρνηση, ώστε να αποφασιστούν οριστικά τα επόμενα βήματα στο μέτωπο της πανδημίας.

Οι ειδικοί, όπως φαίνεται και από όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων καθώς φοβούνται πως ειδικά στην πρωτεύουσα κυοφορούνται δυσάρεστες καταστάσεις που θα τις βρούμε μπροστά μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα, που φαίνεται να εισηγείται τουλάχιστον μια μερίδα των ειδικών, περιλαμβάνουν τρεις βασικές προτάσεις:

Πρώτον, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. μόνο για τα Σαββατοκύριακα, ενώ από Δευτέρα να επιστρέψει η απαγόρευση στις 9 μ.μ. Εάν συμβεί αυτό, τα καταστήματα θα κλείνουν στις 5 μ.μ.

Δεύτερον, έχει γίνει πρόταση για απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο με αποστολή του αριθμού 6 σε sms. Oι ειδικοί θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστούν αισθητά οι συναθροίσεις σε σπίτια, καθώς σήμερα μπορεί μια παρέα πολλών ατόμων να στείλει sms με τον αριθμό 6 και να μαζευτεί σε σπίτια για τα λεγόμενα «κορωνοπάρτι», που αποτελούν βασικές εστίες μετάδοσης.

Τρίτον, εξετάζεται και το θέμα της κατάργησης του click inside και να παραμείνει μόνο το click away.

Η παραπάνω δέσμη μέτρων έχει ένα χαρακτηριστικό, σύμφωνα με όσους την εισηγούνται: δεν πλήττει περαιτέρω την οικονομία, αλλά στοχεύει μόνο στον περιορισμό της κινητικότητας των πολιτών. 

Η κυβέρνηση θα εξετάσει σήμερα τις τελικές εισηγήσεις και θεωρείται πολύ πιθανόν να προχωρήσει σε κάποια «λελογισμένη» αυστηροποίηση των μέτρων.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.