Διαφορα

Μία στις 4 αιτήσεις αποζημίωσης ενοικίων δεν πληρούσε τα κριτήρια

"Ψυχρολουσία" για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι περίμεναν να λάβουν νέα από την εφορία για την αποζημίωση των «κουρεμένων» ενοικίων τους ακόμα και από τον περασμένο Μάρτιο, άρχισαν να παίρνουν αυτές τις ημέρες την «κρυάδα» της απόρριψης.

Οι αιτήσεις τους δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ως εκ τούτου η ΑΑΔΕ άρχισε να αποστέλλει ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια στα οποία περιγράφονται και οι αιτίες απόρριψης. Από τις 338.528 δηλώσεις Covid οι οποίες υπεβλήθησαν στο διάστημα Μαρτίου-Αυγούστου 2020, απορρίφθηκαν 79.306 μετά από εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων και αφού η ΑΑΔΕ είχε ζητήσει πρόσθετες διευκρινίσεις.

Περισσότερες από μία στις δύο απορρίψεις αφορούν μισθωτές οι οποίοι διεκδίκησαν κούρεμα ενοικίου χωρίς να εντάσσονται στην κατηγορία των πληττόμενων, ενώ σχεδόν μία στις τρεις αφορούσαν εργαζόμενους οι οποίοι δεν βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας, ώστε να δικαιούνται μειωμένο ενοίκιο.

Συγκεκριμένα 45.783 αιτήσεις απορρίφθηκαν γιατί ο μισθωτής επαγγελματικής στέγης, όπως διαπιστώθηκε, δεν ήταν πληττόμενος, 28.981 δηλώσεις γιατί διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε αναστολή εργασίας για τον εργαζόμενο, 4.791 δηλώσεις γιατί είχε δηλωθεί επαγγελματική χρήση από μη επιτηδευματία ή επιχείρηση, ενώ αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις αιτήσεων οι οποίες αφορούσαν σε υπεκμισθώσεις ακινήτων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.