Διαφορα

Προς παράταση οι χειμερινές εκπτώσεις

Στη λογική ότι τα καταστήματα θα σηκώσουν ρολά έως τις 8 Μαρτίου.

Θετικά φέρεται να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το αίτημα του εμπορικού κόσμου για παράταση των χειμερινών εκπτώσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου και μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες εάν θα προχωρήσει και η σχετική ρύθμιση. 

Βεβαίως, για να έχει νόημα η παράταση αυτή θα πρέπει το λιανεμπόριο να επαναλειτουργήσει στην Αττική το αργότερο μέχρι τις 8 Μαρτίου και μάλιστα όχι με βάση τα γνωστά υβριδικά μοντέλα του click away και του click in shop, αλλά με τον κλασικό τρόπο των φυσικών καταστημάτων, όπως έγινε στις 18 Ιανουαρίου.

Ο μεγαλύτερος φόβος των εμπόρων στην παρούσα φάση είναι ένα νέο lockdown πριν το Πάσχα, κάτι που θα σημαίνει την απόλυτη καταστροφή, καθώς θα χαθεί μία ακόμη περίοδος υψηλής καταναλωτικής ζήτησης. 

Ας σημειωθεί, άλλωστε, ότι ήδη έχει χαθεί η περσινή πασχαλινή περίοδος, οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις του Νοεμβρίου, η Black Friday, η περίοδος των Χριστουγέννων και οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις, καθώς τα καταστήματα στην Αττική λειτούργησαν μόνο 12 ημέρες μες στην περίοδο αυτή. 

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου – ημερομηνία κατά την οποία τα φυσικά καταστήματα ήταν κλειστά, καθώς άνοιξαν στις 18 Ιανουαρίου- και τελειώνουν στις 28 Φεβρουαρίου, οπότε τυπικά λήγει το αυστηρό lockdown στην Αττική, το οποίο, πάντως, αναμένεται να παραταθεί.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.