Διαφορα

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης... στο Twitter!

Αγνωστος επιχειρεί να ζωντανέψει την ιστορία.  

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης, πολίτης επιχειρεί να μεταφέρει με tweet τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, βάσει των απομνημονευμάτων του και των επιστολών που φιλοξενούνται σε επίσημα Αρχεία του Κράτους με σκοπό να ανακινήσει τη μνήμη των Ελλήνων χρηστών του twitter. 

Ζωντανεύοντας την ιστορία, «τουιτάροντας» ως Κολοκοτρώνης με τη γλώσσα της εποχής και περιοριζόμενος στις προϋποθέσεις που θέτει η πλατφόρμα, πρόκειται για εγχείρημα που μπορεί να φαίνεται εύκολο, έχει όμως, λόγω της συντομίας και της συμπύκνωσης, αρκετές δυσκολίες.

Ο διαχειριστής του λογαριασμού που διατηρεί την ανωνυμία του, προετοιμάζεται από το 2019 εν όψει της επετείου του 2021. Όλα αυτά που υπαγόρευσε ο Στρατηγός στον Γεώργιο Τερτσέτη απαίτησαν πολλές ώρες μελέτης για να μεταφερθούν στο twitter σωστά, ώστε να μην παρερμηνευτεί το νόημα του κάθε γεγονότος και όπως φαίνεται κερδίζει μέρα με τη μέρα, τις εντυπώσεις καθώς οι χρήστες δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για να μάθουν για τη ζωή του "Γέρου του Μοριά" διαβάζοντας μία ατάκα του. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.