Διαφορα

ΤΡΙΠΟΛΗ: Αδεια διανομής φυσικού αερίου μέσα στον Μάρτη

Η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει στα τέλη του 2020 και τη Μεγαλόπολη.

Εντός Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η Hengas τις εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, εντός του μήνα αναμένεται να λάβει από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τις σχετικές άδειες διανομής για τους δήμους Τρίπολης και Κορίνθου, ενισχύοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο της με δύο νέες πόλεις μετά την έγκριση της άδειας διανομής για την Μεγαλόπολη στα τέλη του 2020.

Με το πέρας των τελευταίων διαδικαστικών εκκρεμοτήτων, η Hengas αναμένεται να “τρέξει” το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ φέρνοντας, σε πρώτη φάση, το φυσικό αέριο στους Δήμους Τρίπολης, Κορίνθου και Μεγαλόπολης. Ωστόσο, ήδη γίνονται οι σχετικές προετοιμασίες για την περαιτέρω ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, με την εταιρεία να προγραμματίζει την παρουσία της σε νέες πόλεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατηγικός σχεδιασμός της εταιρείας περιλαμβάνει την πόλη του Άργους όπου και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση του οικείου δικτύου με το δίκτυο ΕΣΦΑ. 

Με την ανάπτυξη των υποδομών της Hengas στη Μεγαλόπολη θα ακολουθήσει η επέκταση στη Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και τη Σπάρτη, οι οποίες εντός του 2022 θα τροφοδοτηθούν με CNG ενώ από το 2023 με την πλήρη αξιοποίηση της Ρεβυθούσας θα τροφοδοτηθούν με LNG, μέχρι την στιγμή που ο ΔΕΣΦΑ θα ολοκληρώσει τον κεντρικό αγωγό ΕΣΦΑ με δυνατότητα τροφοδότησης του συνόλου της Πελοποννήσου από αυτόν.

Επιπρόσθετα, να αναφέρουμε, πως η Hengas έλαβε την Πιστοποίηση Διαχειριστή Δικτύων Διανομής φυσικού αερίου από τη ΡΑΕ γεγονός που σημαίνει πως πλέον η εταιρεία εισέρχεται στην τελική ευθεία για την έναρξη της εμπορικής της δραστηριότητας και την τροφοδότηση με φυσικό αέριο των επτά πόλεων για τις οποίες κατέχει άδειες διανομής (Μεγαλόπολη, Δεσκάτη, Πολύκαστρο, Πολύγυρος, Τρίπολη, Νάουσα και Κόρινθος). 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.