Διαφορα

Ολα τα σενάρια αυστηροποίησης των μέτρων

Με χρονοδιάγραμμα από αύριο Πέμπτη (04/03) έως και την Καθαρά Δευτέρα.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται από χθες η κυβέρνηση με αφορμή την επιδημιολογική εικόνα που καταγράφηκε στη χώρα, αν και όπως ανακοινώθηκε, χθες έγιναν περισσότερα παρά ποτέ τεστ.

Αυτό που μοιάζει να θεωρείται δεδομένο είναι πως τα περιοριστικά μέτρα του Φεβρουαρίου ΔΕΝ απέδωσαν το αναμενόμενο και πλέον αναζητούνται οι επόμενες κινήσεις. Ηδη χθες συνεδρίασε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων χωρίς να καταλήξει σε εισήγηση. 

Αυτό πρόκειται να γίνει σήμερα (03/03) στη νέα συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί και στην οποία δεν αποκλείεται να δώσει το "παρών" και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Τα σενάρια  είναι πολλά, αντίστοιχα με τις προτάσεις των μελών της Επιτροπής. Κάποια ζητούν την εφαρμογή αυστηρού οριζόντιου lockdown, όπως αυτό πριν από ένα χρόνο στο πρώτο κύμα της πανδημίας, από αύριο κιόλας μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα υπάρξει ουσιαστική αποσυμπίεση και η διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων για να ανοίξουν οι πρώτες δραστηριότητες στις 16 Μαρτίου. 

Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που προτείνουν "πιο στοχευμένα" μέτρα που θα ενισχύσουν το ισχύον καθεστώς. Επί τάπητος έχουν τεθεί, μεταξύ άλλων, η χρονική επιστροφή της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 9 μ.μ. αντί της 6ης απογευματινής, καθώς και ο περιορισμός ή ακόμα και η απαγόρευση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, πλην ειδικών περιπτώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται και η αυστηροποίηση σε κάποιους από τους κωδικούς του sms στο 13033. Εν προκειμένω, στον κωδικό 6 που αφορά σωματική άσκηση και έξοδος με κατοικίδιο, μελετάται η απαγόρευση της χρήσης αυτοκινήτου για τη μετάβαση σε άλλες περιοχές. Επίσης, στον κωδικό 4, αναφορικά με την παροχή βοηθείας σε άτομα που έχουν ανάγκη, προτείνεται, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, να γίνονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.