Διαφορα

Επίδομα 534€: Οι μισοί εργαζόμενοι της χώρας σε αναστολή

Σχεδόν το 50% του εργατικού δυναμικού, πέρασαν από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Φεβρουάριο του 2021, για λίγο ή για πολύ, από το καθεστώς της αναστολής σύμβασης.

Πάνω από ένα εκατομμύριο μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα τέθηκαν για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον τελευταίο χρόνο, από την έναρξη της πανδημίας και μετά.

Περίπου ένας στους δυο μισθωτούς στην χώρα, δηλαδή με άλλα λόγια σχεδόν το 50% του εργατικού δυναμικού, πέρασαν από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Φεβρουάριο του 2021, για λίγο ή για πολύ, από το καθεστώς της αναστολής σύμβασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας 1,13 εκατομμύρια μοναδικοί ωφελούμενοι έλαβαν 2,4 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις ειδικού σκοπού μέσα στο 12μηνο Μάρτιος 2020 – Φεβρουάριος 2021. Με άλλα λόγια, πάνω από 1,1 εκατομμύρια μισθωτοί εργαζόμενοι τέθηκαν για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα σε αναστολή σύμβασης τον τελευταίο χρόνο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.