Διαφορα

Διευκρινίσεις για το όριο των 2 χλμ. στις μετακινήσεις

Οσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θοδωρής Χρονόπουλος.

"Τα 2 χιλιόμετρα δεν ισχύουν μέσα στο δήμο" εξήγησε ο κ. Χρονόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ όσον αφορά στον κωδικό 6, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο. "Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά τον κωδικό 4 για παροχή βοήθειας ο κ. Χρονόπουλος είπε πως: "δεν προκύπτει περιορισμός ως προς το δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. πρόσθεσε ότι τα παραπάνω αποτελούν ερμηνεία των χθεσινών ανακοινώσεων στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων, καθώς ακόμα δεν υπάρχουν οι διευκρινίσεις βάσει ΚΥΑ.

"Κάθε φορά που έρχεται μια νέα απόφαση, υπάρχει διάστημα προσαρμογής" είπε ο κ. Χρονόπουλος για προγραμματισμένες μετακινήσεις που ίσως δεν εμπίπτουν στα νέα μέτρα.

"Δεν θα τα χαλάσουμε σε λίγα μέτρα", απάντησε ερωτηθείς αν τα 2 χιλιόμετρα ισχύουν στην ευθεία ή περιμετρικά του δήμου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.