Διαφορα

Παίρνουν σειρά για εμβόλιο οι ομάδες υψηλού κινδύνου

Στο 7,12% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης έως και χθες, Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανακοίνωσε την απόφαση της Επιτροπής για χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. 

Η επικαιροποίηση των συστάσεων έγινε μετά τη δημοσίευση μελετών σε μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων ατόμων, οι οποίες κατέδειξαν μείωση της συμπτωματικής νόσου και των εισαγωγών στα νοσοκομεία σε πολύ υψηλά ποσοστά (80% και 94% αντίστοιχα) μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού των ατόμων με υψηλό κίνδυνο για νόσηση (μεταμοσχευμένοι, καρκινοπαθείς κ.ά., σοβαρά αναπνευστικά νοσήματα κ.ά.), ο οποίος θα αρχίσει εντός του Μαρτίου. 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ατόμων ηλικίας 70 έως 74 ετών και εν συνεχεία των ατόμων 65 έως 69 ετών. Οπως εκτίμησε, η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων άνω των 60 ετών που θέλουν να εμβολιαστούν, θα έχει κάνει το εμβόλιο έως τις αρχές Μαΐου.  

Δείτε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.