Διαφορα

Απώλεια εισοδήματος έως 35% για τους εργαζόμενους σε αναστολή

Αποκαλυπτική μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Εκτός αγοράς εργασίας παραμένει σχεδόν το ένα τρίτο των μισθωτών της χώρας, μέσω της άτυπης ανεργίας που έχει επιβάλει το μέτρο των αναστολών συμβάσεων. 

Έτσι, κι ενώ οι στατιστικοί δείκτες εμφανίζουν την ανεργία στη χώρα μας τον Δεκέμβριο να παρουσιάζει σημαντική μείωση, στο χαμηλότερο ποσοστό από το 2010, ήτοι 15,8%, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια εφησυχασμού. 

Όπως δείχνει άλλωστε έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και την αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά αρνητικές.

Μετά τον δραστικό περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας, το ΕΙΕΑΔ εκτιμά πως εκτός αγοράς εργασίας μέσω της άτυπης ανεργίας που έχει επιβάλει το μέτρο των αναστολών συμβάσεων παραμένει σχεδόν το ένα τρίτο των μισθωτών της χώρας. 

Αυτό έχει ως συνέπεια τη δραστική μείωση των εισοδημάτων, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι όσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας και για το διάστημα που βρέθηκαν σε αυτή, απώλεσαν μεσοσταθμικά περίπου το 30%-35% του μηνιαίου εισοδήματός τους από τη μισθωτή εργασία τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.