Διαφορα

Στο... συρτάρι το άνοιγμα λιανεμπορίου στις 29/03

Δεν υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα που μπορεί να λάβει η πολιτεία, σημειώνει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. 

Προς αναβολή φαίνεται να πηγαίνουν επί του παρόντος όλα τα σχέδια περί ουσιαστικού ανοίγματος οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου, ή για την επαναλειτουργία των σχολείων και αναμένεται να μετατεθούν για αργότερα, όταν δηλαδή θα σημειωθεί σταθεροποίηση και στη συνέχεια σταδιακή κάμψη των κρουσμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καθημερινή, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή ήταν «υγειονομικού – κοινωνικού» και όχι οικονομικού χαρακτήρα. Ελήφθησαν, δηλαδή, με βασική στόχευση να συμβάλουν ώστε οι συγκεντρώσεις πολιτών –που ούτως ή άλλως γίνονται– να πραγματοποιούνται εκτός σπιτιών, οδηγώντας έτσι στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως δεν υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα που μπορεί να λάβει η πολιτεία και πλέον εναπόκειται στους πολίτες να τηρήσουν τα υφιστάμενα, ώστε το τελευταίο κομμάτι μέσα στο τούνελ της πανδημίας να διανυθεί το συντομότερο δυνατό και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Πάντως, προς το τέλος της εβδομάδας, ως συνήθως, θα εκτιμηθούν τα δεδομένα και θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εκτίμησε πως είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου όταν τα κρούσματα ξεπερνούν τις 2.000.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.