Διαφορα

Αποφάσεις εν όψει της επανεκκίνησης

Συνεδριάζει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Ποιος είναι ο κυβερνητικός στόχος.

Το κατάλληλο μείγμα μέτρων που θα συμβάλλει στη μεγαλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα εκτονώνοντας ταυτόχρονα την κόπωση των πολιτών χωρίς ωστόσο να επιβαρύνει την επιδημιολογική εικόνα αναζητά στη σημερινή συνεδρίασή της η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. 

H κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε σημερινές της δηλώσεις τόνισε πως "υπάρχει μερική συμμόρφωση στα μέτρα λόγω κόπωσης και για να υπάρξει συμμόρφωση θα πρέπει να βρεθούν τρόποι να γίνει διαχειρίσιμη η κούραση".

Σε ό,τι αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις που βρίσκονται στο τραπέζι η κ. Πελώνη είπε ότι "είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει, πρέπει να λάβουμε υπόψιν την αλλαγή του καιρού και να έχουμε ελεγχόμενες δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους και όχι ανεξέλεγκτες σε σπίτια". Διευκρίνισε ωστόσο, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πως αν επιτραπούν οι μετακινήσεις δεν θα επιτραπούν για παράδειγμα φαινόμενα συγχρωτισμού σε πλατείες κ.λπ.

Πρόσθεσε ότι "το λιανεμπόριο παραμένει προτεραιότητα μαζί με τα λύκεια, ωστόσο θα δούμε αν μπορούμε να το αντέξουμε επιδημιολογικά. Αν γίνει με κανόνες το λιανεμπόριο δεν θα έχει επιδημιολογική επιβάρυνση και θα δώσει ανάσα και στην οικονομία". 

Στο τραπέζι βρίσκεται και η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου. Το βασικό σενάριο αναφέρει ότι οι αγορές να πραγματοποιούνται με τη μέθοδο του click away για την πρώτη εβδομάδα και κατόπιν να εξεταστεί -και βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων- κατά πόσο μπορεί να τεθεί σε λειτουργία ο πενταψήφιος αριθμός 13032, στον οποίο θα μπορούν να στέλνουν SMS οι πολίτες για να βγουν -με χρονικό περιορισμό- για ψώνια.

Εξετάζεται, επίσης, η επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων των Λυκείων -και ενδεχομένως των Γυμνασίων- στις 12 Απριλίου. Η συζήτηση για την επαναλειτουργία των Δημοτικών μετατίθεται χρονικώς.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.