Διαφορα

Μόσιαλος: Δύο τεστ την εβδομάδα για να ανοίξουν τα σχολεία

Ανάρτηση του καθηγητή της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του LSE.

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα, η κυβέρνηση θεωρεί επιβεβλημένο το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, στοχεύοντας να ανοίξει πρώτα τα λύκεια της χώρα στις 12 Απριλίου.

Πριν επιστρέψουν οι μαθητές στην τάξη πρέπει να έχουν στα χέρια τους το αρνητικό τεστ του self test που θά έχουν κάνει, ενώ θα είναι υποχρεωτικός και ο εβδομαδιαίος έλεγχος των μαθητών με covid test που θα προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία. 

Ο Ηλίας Μόσιαλος, ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του LSE,  έρχεται να επιβραβεύσει αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας όμως πως το ένα τεστ δεν είναι αρκετό. 

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:  "Τουλάχιστον άρχισαν να ακούνε πάλι και ελπίζω να συνεχίσουν με στοχευμένη χρήση των τεστ όπως πρότεινα προχτές. Χρειάζεται να γίνονται τεστ δύο φορές την εβδομάδα στα σχολεία και όχι μια".

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.