Διαφορα

Διαμαρτυρίες φαρμακοποιών για τις συσκευασίες των self test

Ελαβαν συσκευασίες των 25 τεμαχίων με ξεχωριστά τα τέσσερα μέλη και καλούνται να τα συσκευάσουν. Πώς απαντά ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Με προβλήματα ξεκίνησε η διανομή των self tests στα φαρμακεία της χώρας. Τα προβλήματα αφορούν στους φαρμακοποιούς, που καλούνται να «συναρμολογήσουν» τα τεστ, ώστε να τα δώσουν στους δικαιούχους, μαθητές και εκπαιδευτικούς καταρχάς.

Οι φαρμακοποιοί έλαβαν συσκευασίες των 25 τεμαχίων και όχι ατομικά τεστ. Με άλλα λόγια, αντί να λάβουν κουτιά μέσα στα οποία υπάρχουν τα τέσσερα μέρη του self test, έλαβαν κούτες μέσα στις οποίες υπάρχουν ξεχωριστά τα τέσσερα μέρη, τα οποία και πρέπει οι ίδιοι να συναρμολογήσουν. 

Εκτός της συναρμολόγησης του self test, οι φαρμακοποιοί καλούνται να «βρουν» και τρόπο να το συσκευάσουν, για να το παραδώσουν στους πολίτες. Το τρίτο πρόβλημα είναι ότι, παρελήφθησαν από τους φαρμακοποιούς και rapid αντί για self tests.

Η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του. Από την πλευρά του, ο Αδωνις Γεωργιάδης απαντά ότι οι φαρμακοποιοί ήξεραν ότι θα παραλάβουν συσκευασίες των 25 τεμαχίων για τα self tests. 

"Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία από αυτή των 25 τεμαχίων. Υπάρχουν στη Γερμανία ατομικά που πωλούνται με αρκετά χρήματα. Τα δωρεάν self test είναι σε εικοσιπεντάδες σε όλο τον πλανήτη. Ήταν σε πλήρη γνώση των φαρμακοποιών", δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς όλα αυτά ήταν αναρτημένα στον διαγωνισμό που έτρεξε. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.