Διαφορα

Παρέμβαση Γιαννακόπουλου για την υποστελέχωση σε αυτοδιοίκηση, δημόσιο

Ο πολιτευτής με τη ΝΔ στην Αρκαδία απέστειλε ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Σε παλαιά προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. με ημερομηνία 22/6/20 είχε γίνει γνωστό η ανάγκη δημιουργίας μητρώου μηχανικών μέσω του οποίου θα αντλεί τους συνεργάτες που κατά περίπτωση απαιτούνται για την υποστήριξη των τεχνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ και των υπηρεσιών δόμησης.

Αυτό συνέβη προφανώς για να λυθούν χρόνια και σοβαρά προβλήματα στελέχωσης με επιστημονικό προσωπικό υπηρεσιών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και της αυτοδιοίκησης ειδικότερα σε μέρη του ελλαδικού χώρου απρόσιτα και σε δήμους που δεν έχουν καθόλου τεχνικό επιστημονικό προσωπικό. Ασφαλώς και μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η στελέχωση αυτών των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό πλην όμως μια άμεση και σωστή λύση είναι η παραπάνω.

Για τα παραπάνω έστειλα προσωπική ερώτηση στον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα προκειμένου να μας ενημερώσει για τις κινήσεις του υπουργείου στο εν λόγω θέμα μιας και στην διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο «Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας» που είχα την ευκαιρία να συμμετέχω παρουσία πολλών Περιφερειαρχών αλλά και Δημάρχων ανά την επικράτεια ήταν ξεκάθαρο το πρόβλημα της υποστελέχωσης του κράτους από επιστημονικό προσωπικό.

Ακολουθεί η ερώτηση στον κ. Αν. Υπουργό:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ κ. Πέτσα

Σε παλαιά προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. με ημερομηνία 22/6/20 είχε γίνει γνωστή η ανάγκη δημιουργίας μητρώου μηχανικών μέσω του οποίου θα αντλεί τους συνεργάτες που κατά περίπτωση απαιτούνται για την υποστήριξη των τεχνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ και των υπηρεσιών δόμησης. Όμως τέθηκε ως απαραίτητο στοιχείο για την ένταξη στο μητρώο Μηχανικών της ΕΕΤΑΑ η εγγραφή στο μητρώο μελετητών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Γεννιούνται δύο ερωτήματα, επειδή επιβάλλεται ως προϋπόθεση για την συμμετοχή στο μητρώο της ΕΕΤΑΑ η ύπαρξη πρώτα στο Μητρώο του Υπουργείου το ένα αναιρεί κατ ουσία το άλλο και ουσιαστικά αναιρεί την ανάγκη ύπαρξης του νέου μητρώου αφού υπάρχει αυτό του Υπουργείου, δέον είναι να σας αναφέρω ότι πολλοί μηχανικοί στην επαγγελματική τους πορεία δεν θέλουν να επιλέξουν για τους δικούς τους λόγους την εγγραφή στο μητρώο μελετητών του Υπουργείου.

Για ποιο λόγο σε μία Α.Ε. στερούμε το δικαίωμα συμμετοχής στους ιδιώτες και μη μελετητές του δημοσίου, τίθεται λόγος προσόντων ? Και αν ναι υπάρχει φυσικά τρόπος  να τεθούν κριτήρια εμπειρίας σε συγκεκριμένο κομμάτι εξειδίκευσης του μηχανικού στην εκπόνηση μελετών ή ότι άλλο για το ευρύτερο δημόσιο.

Το θέμα είναι ένα : πρόσβαση από όλους με δίπλωμα μηχανικού στο μητρώο της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και όχι απαραίτητο να είναι στο μελετητικό μητρώο του Υπουργείου Υποδομών.

Παρακαλώ όπως,

α) να μας ενημερώσετε σε τι στάδιο είναι η δημιουργία του ηλεκτρονικού μητρώου μηχανικών της ΕΕΤΑΑ Α.Ε.

β) να λάβετε απόφαση για την διόρθωση αυτής της αστοχίας ούτως ώστε να γίνει πιο άμεση η στελέχωση υπηρεσιών για τις ευρύτερες δομές του κράτους και ειδικά σε εκτός του κέντρου των Αθηνών περιοχές που μαστίζονται από την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Με εκτίμηση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – M.Sc.

Υπ. Βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.