Διαφορα

Ακίνητα: Δέκα χρόνια "καταποντισμού" τιμών στην Ελλάδα

Aπό το 2010 έως το 2020, η Ελλάδα παρουσιάζει, μεσοσταθμικά, σημαντική πτώση τιμών πώλησης κατοικιών και ενοικίων.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, όπως αυτά αναλύονται σε σχετική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, οι τιμές πώλησης κατοικιών εμφανίζουν πτώση κατά 28,1% και τα ενοίκια 25,2%.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, όσον αφορά τα ενοίκια, παρατηρείται συνεχή αύξηση τιμών σ' όλες τις χώρες πλην Κύπρου, όπου η μείωση όμως είναι σημαντικά μικρότερη σε ποσοστό απ' αυτήν στην Ελλάδα (4,1%). 

Όσον αφορά τις πωλήσεις κατοικιών, μείωση στις τιμές καταγράφουν, επίσης, Ιταλία (15,2%), Ισπανία (5,2%) και Κύπρος (3,4%). Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η τάση που επικρατεί στην ευρωπαϊκή αγορά- αναφερόμαστε πάντα στις χώρες μέλη της Ε.Ε.- είναι αυτή των αυξήσεων, με "πρωταθλήτρια" την Εσθονία, όπου καταγράφεται αύξηση τιμών στο 112,8%!

Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί, πως την τελευταία τετραετία, εμφανίζεται μια προοδευτική "διόρθωση" σε τιμές πώλησης κατοικιών κι ενοίκια στην Ελλάδα, μετά την μερική σταθεροποίηση της αγορά το 2016.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.