Διαφορα

Ξεκινά ο εμβολιασμός για τρεις ακόμα ομάδες!

Διαβάστε αναλυτικά τις ημερομηνίες...

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί των πολιτών έναντι της COVID-19 στη χώρα, καθώς από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και το ερχόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός των εμβολιαστικών ραντεβού για τρεις μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες: τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα και υγιείς ηλικίας 55 έως 59 ετών και 50 έως 54 ετών. 

Τη Δευτέρα θα γίνουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, οι πρώτες 33.600 δόσεις του οποίου φτάνουν στη χώρα μας αύριο, Τετάρτη 14 Απριλίου.

Οπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 12 Απριλίου ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα ανοίγει σταδιακά η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον προγραμματισμό των ραντεβού για τα άτομα με νοσήματα αυξημένου κινδύνου (π.χ. χρόνια καρδιαγγειακή νόσος, σακχαρώδης διαβήτης, νοσογόνος παχυσαρκία κ.ά.) ηλικίας 18 έως 59 ετών. Υπολογίζεται ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά 800.000 πολίτες. 

Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας θα γίνεται σταδιακά ανάλογα με το νόσημα. Από την Τετάρτη 21 Απριλίου θα μπορούν να προγραμματίζουν το εμβολιαστικό τους ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και τα άτομα ηλικίας 55 έως 59 ετών και από το Σάββατο 24 Απριλίου τα άτομα ηλικίας 50 έως 54 ετών. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, εάν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα σχετικά με τις παραδόσεις των εμβολίων, τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και των νεότερων πολιτών.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.