Διαφορα

Κυβέρνηση: Τι θέλει να επαναλειτουργήσει μέχρι το Πάσχα

Γιατί είναι κρίσιμος ο ρόλος των self-tests. Ποια η ανάγνωση των επιδημιολογικών δεδομένων. 

Φως στο βάθος του τούνελ της πανδημίας διαφαίνεται όπως αφήνει να φανεί το αισιόδοξο μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου που κάνει λόγο για μερική αποκλιμάκωση, το τελευταίο διάστημα. σε κρίσιμους δείκτες.

Ο πρωθυπουργός με τους στενούς συνεργάτες του έχουν ήδη σχεδιάσει την επόμενη ημέρα που προβλέπει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας, έχοντας -πάντα- σε πρώτο πλάνο το όποιο επιδημιολογικό φορτίο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η πορεία της πανδημίας έως σήμερα έχει δείξει ότι υπάρχει πάντα χρονοκαθυστέρηση στις διασωληνώσεις και τους θανάτους ως προς την κορύφωση κάθε κύματος, καθώς η μεταδοτικότητα μπορεί να υποχωρεί όμως οι νοσηλείες και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ έπονται.

Από εδώ και πέρα, καταλυτικός χαρακτηρίζεται ο ρόλος των self test, τα οποία, μετά τα Λύκεια, θα μεταφερθούν και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρά μελετάται το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης της συγκεκριμένης μεθοδολογίας από τους υπαλλήλους του λιανεμπορίου, με ευθύνη του εργοδότη, καθώς και των εργαζομένων στην εστίαση, όταν αυτή ανοίξει μετά το Πάσχα.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται υποχρεωτικά self tests να επιβληθούν και στους εργαζομένους στις δημόσιες συγκοινωνίες και τον τουρισμό, ως πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην ασφαλή σταδιακή επιστροφή.

Μέχρι  το Πάσχα, η κυβέρνηση θέλει -και θα ζητήσει από την Επιτροπή του υπουργείου Υγείας να εξετάσει- το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, καθώς και τη δυνατότητα οι καταναλωτές να προσέρχονται στα εμπορικά καταστήματα χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού. 

Από την άλλη, πιθανότατα να συνεχίσει να ισχύει ο περιορισμός των τριών ωρών με SMS και η τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων εντός, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται τα επόμενα 24ωρα.

Όσον αφορά την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, είναι κάτι που επιθυμεί το Μέγαρο Μαξίμου, αν και θα αποφασιστεί εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες. Κι εδώ, όπως όλα δείχνουν, θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί το εργαλείο των αυτοδιαγνωστικών τεστ, ενώ «πράσινο φως» για να μετακινούνται ελεύθερα θα έχουν οι εμβολιασμένοι και ίσως όσοι έχουν ήδη νοσήσει και θεραπευτεί.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.