Διαφορα

H πρόταση της εκκλησίας για το εφετινό Πάσχα

Τι προτείνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Υπαίθριες Ακολουθίες, περισσότερους πιστούς εντός των Ναών και Ανάσταση στις πλατείες και στους αύλειους χώρους των Ναών με σύμμαχο τον καλό καιρό, περιέχει μεταξύ άλλων η πρόταση της Εκκλησίας, για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται μεταξύ των δύο πλευρών και η Εκκλησία αναμένει να λάβει- ίσως και εντός της ημέρας –  το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων. Ζητούμενο είναι να υπάρξει έγκαιρη συνεννόηση, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη των φαινομένων των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) έχει αποστείλει επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τις προτάσεις της για τη λειτουργία όλων των ιερών ναών και των ιερών μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.