Διαφορα

Τουρισμός: Νέα "απελευθέρωση" στις αφίξεις

Επτά ακόμα χώρες προστέθηκαν στη "λίστα" αυτών των οποίων οι πολίτες μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα άνευ επταήμερης "καραντίνας".

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις νέες αεροπορικές οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), οι πολίτες της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϋλάνδης, της Ρουάντα, της Ρωσίας και της Σιγκαπούρης, θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς επταήμερη καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη χωρίς καραντίνα εισέρχονται στην επικράτεια οι επιβάτες (μόνιμοι κάτοικοι) των χωρών της Ε.Ε, της Συνθήκης Σένγκεν, του Ην. Βασιλείου, των ΗΠΑ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ εφόσον είναι εμβολιασμένοι ή αν έχουν αρνητικό PCR τεστ Covid-19. 

Ειδικά οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας- εκτός των αερολιμένων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου- θα μπορούν να έρχονται απευθείας και στα αεροδρόμια Κέρκυρας, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Χανίων.

 

Οι παραπάνω προβλέψεις ισχύουν μέχρι τις 3 Μαΐου, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού ουσιαστικά απαγορεύονται  μέχρι τις 10.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.