Διαφορα

Στις 15 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Τι προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στις 15 Μαΐου προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ανοίγουμε την αγορά με προσεκτικά βήματα, δήλωσε ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στην ΕΡΤ.

Ως προς την εστίαση, ο γ.γ. Εμπορίου υπενθύμισε ότι ανοίγουν μόνο οι υπαίθριοι χώροι χωρίς μουσική, ώστε να υπάρχει ασφάλεια και προστασία.

Σημείωσε, δε, ότι οι ειδικοί πιστεύουν πως όταν υπάρχει μουσική σε έναν χώρο, τότε οι πελάτες αναγκάζονται να αυξάνουν την ένταση της φωνής τους με αποτέλεσμα να διασπείρονται σταγονίδια στον αέρα.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει επίσης ισχυρή σύσταση όταν καθόμαστε σε χώρο εστίασης να φοράμε μάσκα όταν δεν καταναλώνουμε φαγητό.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα εστίασης στα εμπορικά κέντρα, ανέφερε ότι θα λειτουργούν επί του παρόντος, μέχρι τις 15 Μαΐου, μόνο με delivery και take away.

Σχετικά με τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, δήλωσε ότι λειτουργούν μόνο για τους διαμένοντες σε αυτά, ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα είναι ανοιχτά και για όσους δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο αρκεί να λειτουργούν σε υπαίθριο χώρο.

Ως προς τα sms για τις μετακινήσεις, διευκρίνισε ότι η σχετική απόφαση ισχύει μέχρι τις 14 Μαΐου και αναμένεται να εκδοθεί νέα ανακοίνωση για την περίοδο μετά τις 15 Μαΐου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.